Clubul fetelor

Status: Fundraising

Știai că în România lipsa educației menstruale și a accesului la produse sigure de igienă reprezintă o reală problemă în rândul adolescentelor vulnerabile?

Înscrie-te ca fundraiser iele-sânziene pentru a face o diferență în comunitățile lor! 

100% Complete
Suma:

3,673 RON

Galantomi:

8

Donatii:

50

Target:

50 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Prin acest proiect susținem ateliere de educație menstruală pentru adolescentele din medii defavorizate. Clubul fetelor este un spațiu (atât fizic, în București, cât și digital) permanent, sigur și incluziv, în care fetele vor avea mereu acces la resurse educative precum filme, cărți, broșuri, planșe, dar și la produse menstruale eco-friendly și contraceptive potrivite nevoilor lor. Adolescentele pot participa la activități interactive, cu caracter educativ, prin care își vor îmbunătăți cunoștințele despre propriile corpuri și transformările firești care au loc la nivelul lor de-a lungul adolescenței, dar și despre produsele menstruale și contraceptive, importanța lor și modul în care acestea trebuie utilizate. Pe lângă aspectele legate de sănătate și igienă, fetele vor învăța și despre încrederea în sine, solidaritatea feminină, carieră, oportunități de viitor și orice alte lucruri necesare dezvoltării lor. 

Ideea acestui proiect s-a născut din necesitatea educației menstruale în România. Considerată a fi încă o temă tabu, menstruația este rezervată adesea discuțiilor în familie, în cadrul cărora nu toate întrebările își găsesc răspunsurile sau sunt transmise informații eronate, parțial sau deloc valide. De asemenea, lipsa educației sexuale în programa școlară din România are ca efect vulnerabilizarea adolescentelor, mai ales a celor din medii insuficient deservite. 

Momentan avem nevoie de sprijin pentru a putea continua atelierele de educație menstruală și despre pubertate la nivel național și pentru a continua Clubul fetelor din București. 

De asemenea, ne dorim să continuăm Clubul fetelor din comuna Laslea, care a pornit inițial ca o inițiativă pe o perioadă de 3 luni, dar pe care noi vrem să o susținem pe termen lung și să fim astfel în permanență alături de adolescentele pentru care am susținut ateliere. 

Bugetul proiectului: 50.000 lei